Spalis – tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo Vilniaus „Laisvės“ gimnazijoje.

SPALIS – TARPTAUTINIS MOKYKLŲ BIBLIOTEKŲ MĖNUO VILNIAUS „LAISVĖS“ GIMNAZIJOJE.

Misija: Kaip priartinti biblioteką prie mokinių?

 

Vilniaus „Laisvės“ gimnazijos bibliotekininkė Lina Paškauskienė

Biblioteka – tai vieta, kur galima rasti atgaivą sielai, ramybę, bendravimo džiaugsmą ir t.t. Nors knygos yra nebylūs draugai, tačiau jie pamoko, paguodžia, supranta, atgaivina ir suteikia sparnus, kai norisi skristi. Šis spalis Vilniaus „Laisvės“ gimnazijoje ypatingas, visa bendruomenė mini tarptautinį mokyklų bibliotekų mėnesį.

Šių metų kasmetinės viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventės tema: „Skaitydami kuriame taikų ir harmoningą pasaulį“.  Prie gražios akcijos dovanoti gėrį, taiką, supratimą prisijungė gimnazijos dailės mokytoja Iraida su mokiniais. Taptautinės mokytojų dienos proga dailės pamokų metu kurtus knygų skirtukus  mokiniai dovanojo savo mylimiems mokytojams, taip pat gimnazijos bibliotekoje visą spalio mėnesį  visus džiugina knygų skirtukų paroda.

Knygos yra vaistai ir sielai, ir kūnui.  Todėl minint  prichikos sveikatos dieną  gimnazijoje vyko daug pazityvių emocijų kūrimo veiklų bei edukacijų. Viena iš veiklų, kuri sulaukė didelio gimnazijos bendruomenenės susidomėjimo - iniciatyva „Knygos horoskopas“. „Knygos horoskopas“ – tai smagus dienos žaidimas, kviečiantis išsitraukti lapelį, susirasti knygą ir perskaityti dienos ciatatą. Šia iniciatyva siekiama pasirūpinti savimi, savo emocine ir dvasine savijauta, skirti laiko sau.

Džiaugiamės bendradarbiavimu ir organizavimu bendrų veiklų su Naujosios Vilnios biblioteka. Šių metų kelias spalio popietes mokiniai su mokytojais prasmingai leido laiką „Nepatogaus kino“ filmų peržiūrose Naujosios Vilnios bibliotekoje.

Ar biblioteka taps gimnazijos širdimi? Norisi tuo tikėti ir veikti kartu, kad knygos taptų mūsų mažaisiais draugais, kelrodžiais ateities kelyje.  Džiugu, kad mokiniai vis daugiau skaito ir užsuka į gimnazijos biblioteką, kurioje randa bendraminčių, kuria filmus, prasmingai leidžia laiką.  Kurdami bendras veiklas kartu su mokiniais, skleisdami pozityvias emocijas surasime kelią į biblioteką ir mokinių širdyse.  Skaitykime, skirkime laiko sau ir kitiems, o svarbiausia veikime kartu.

https://www.svietimonaujienos.lt/spalis-tarptautinis-mokyklu-biblioteku-menuo-vilniaus-laisves-gimnazijoje-misija-kaip-priartinti-biblioteka-prie-mokiniu/

Bibliotekos naujienos